آنچه در این مقاله میخوانید
خطای ۴۰۴ چیست ؟
خطای ۴۰۴ این خطا به این معنی می باشد که صفحه مورد نظر روی سرور موجود نمی باشد و زمانی اتفاق می افتد که کاربر درخواست صفحه ایی از یک سایت را داشته باشد که آن صفحه به هر دلیلی وجود نداشته باشد. این صفحه توسط خود سرور نمایش داده می شود یا توسط مدیر سایت طراحی می شود.
حتما هنگام جستجو در اینترنت با چنین صفحاتی رو به رو شدید اما علت به وجود آمدن این گونه صفحات چیست ؟
- آدرس وارد شده در مرورگر به درستی وارد نشده و دارای غلط املایی هست.
- تغییر زیربنای کلی سایت و تغییر ساختار آدرس ها
- پاک کردن کل مطلب , عکس , برچسب یا فیلم
- لینک های اشتباه و شکسته در صفحات
طراحی صفحه ۴۰۴
شما به مشاهده چنین صفحاتی چه اقدامی انجام می دهید ؟ اکثر کاربران بلافاصله این صفحه را می بندند و به سایت دیگری مراجعه می کنند . خب اولین چیزی که باید به آن توجه کنید طراحی این صفحه می باشد که حرفه ایی و جذاب باشد تا بتواند کاربر در سایت نگه دارد.
ویژگی یک صفحه ۴۰۴
لازم نیست برای طراحی این صفحه یک طرح کاملا جدا از وب سایت خود طراحی کنید این صفحه باید با گرافیک سایت شما یکی باشد تا کاربر احساس نکند که از سایت شما خارج شده است.
در یک صفحه ۴۰۴ باید امکاناتی مثل جستجو برای کاربر گذاشته شود و همچنین شما می توانید برای اطلاع از خطا های سایت یک فرم گزارش خطا در این صفحه قرار دهید . برای جذابیت بیشتر این صفحه می توانید از فهرستی از پربازدید ترین مطالب خود استفاده کنید و نکته اخر این صفحه حتما لینک برگشت به صفحه اصلی سایت را قرار دهید.
جلوگیری از ایندکس شدن صفحه ۴۰۴
ایندکس شدن این گونه صفحات هیچ سودی برای سایت ما ندارد برعکس باعث افت کیفیت سایت ما می شود برای این کار ما می توانیم در فایل robots.txt و همچنین با قرار دادن meta noindex در این صفحه از ایندکس شدن آن جلوگیری کنیم .
<meta name=”robots” content=”noindex”>
رفع خطای ۴۰۴
ابتدا وارد گوگل وب مستر تولز شوید از منوی سمت چپ گزینه Crawl و پس از آن Crawl Errorsرا انتخاب کنید .شما در قسمت not found همه ارور های داخلی سایت خود را مشاهده می کنید به همراه صفحات برای رفع آنها می توانید روی هر کدام کلیک کنید و با خواندن جزییات ارور آن را رفع کنید همچنین اگر شما می خواهید که مشکل صفحه رفع شده و دیگر نیاز نیست در لیست ارور ها باشد روی گزینه Mark as fixed کلیک کنید .
همچنین از روش ریدایرکت کردن هم می توانید استفاده کنید که البته اگر تعداد صفحات شما زیاد باشد قابل استفاده نیست برای این کار از کد زیر در فایل htaccess. استفاده میکنیم.
RedirectMatch 301 /seo/learnseo.php https://www.seomoz.ir/seo