تدوین فیلم چیست ؟ ، تدوینگر کیست ؟ این سوال ها یکی از سوالاتی هست که افراد موقع ورود به دنیای تدوین فیلم یا قبل از اون براشون پیش میاد ، اگر برای شما هم این سوال ها پیش اومده ادامه رو از دست نده .
آنچه در این مقاله میخوانید
تدوین یعنی چه ؟
تدوین به زبان ساده یکی از مراحل اخر فیلم سازی هست که بهش پس تولید هم میگن ، در این مرحله فیلم خامی که بعد از تموم شدن مرحله های فیلم برداری بدست اومده رو با طی کردن یکسری مراحل به فیلمی جذاب و دیدنی تبدیل میشه ، وظیفه انجام دادن این مراحل به عهده تدوینگر هست که جلو تر باهاش اشنا میشیم .
تاریخچه تدوین فیلم ؟
جواب سوال تدوین فیلم چیست ؟ بدون دونستن تاریخ این کار جذاب کامل نمیشه .
در زمان های قدیم تدوین به این صورت بود که نوار های فیلم ها رو برش میدادن و بعد تیکه های برش داده شده فیلم رو به هم متصل میکردن تا نهایتا یک رول فیلم بدست بیاد، مثلا فیلم های چارلی چاپلین اینطور تولید میشد .
بعد از گذشت چندین سال و کار کردن به شیوه سخت سنتی نوبت به عصر تکنولوژی و نرم افزار رسید ، با اومدن نرم افزار های مختلف این کار سخت برش دادن به تاریخ پیوست و همه به سمت کار راحت تر با نرم افزار ها رفتن و فیلم های جذاب تری هم تولید شد وشاهکار های زیادی هم تولید شد .
البته از تدوین های قدیمی هم نمیشه گذشت که فیلم های خیلی جذابی رو با امکانات خیلی کمی تدوین کردن و هنوز این فیلم ها به نمایش در میاد و مخاطب های خودشو هم داره .
بهترین نرم افزار تدوین فیلم
این سوال که بهترین نرم افزار تدوین فیلم چیست ؟ هم سوالی هست که همه درگیرش هستن ، در پاسخ به این سوال میشه گفت : نرم افزار های زیادی برای تدوین فیلم وجود دارن ، اما پیشرفته ترین و بهترین نرم افزار تدوین فیلم نرم افزار ادوبی پریمیر هتسش ، این نرم افزار با داشتن امکانات جذاب تونسته سالها در زمینه تدوین فیلم های مختلف کمک زیادی به این کار انجام بده ،
اما نرم افزار های دیگه ای هم هست که این کار رو برای ما انجام میدن مثل نرم افزار سونی وگاس و.. هستند.
مراحل تدوین فیلم
مرحله های تدوین فیلم خیلی زیاد هست و هر کدوم از این مرحله ها بسیار مهم هستن .
مثلا در مرحله اسمبلی تدوینگر از روی فیلمنامه و یادداشت های گزارش صحنه پلان ها رو از اول تا اخر به ترتیب شماره بندی و تنظیم میکنه .
یا مثلا در مرحله فاین کات ، تصمیم نهایی در مورد کات کردن یا برش دادن بخش های فیلم گرفته میشه .
مرحله صدا گذاری ، یکی دیگه از مراحل تدوین فیلم هست که افکت های صوتی و اهنگ های پس زمینه ای که به زیبا تر شدن فیلم کمک میکنه گذاشته میشه
مرحله اصلاح رنگ و نور ، این مرحله یکی از مهم ترین مرحله هاست که میتونه زیبایی هرچه تموم تری رو به فیلم بده و با ایجاد اصلاحاتی توی رنگ و نور فیلم ، اون رو از حالت مرده و سرد به حالت زنده و پویا تبدیل میکنه .
تدوینگر کیه ؟
با مطالعه متن های بالا تر حتما به جواب سوال تدوینگر کیه ؟ رسیدین اما به طور کامل تر ، تدوینگر یکی از مهم ترین عامل های ساخت یک فیلم هست که اگر در مراحل تولید فیلم وجود نداشته باشه میتونیم بگیم که فیلم تولید شده به هیچ دردی نمیخوره .
وظیفه تدوینگر هم به این صورته که با طی مراحل بالا و انجام دادن تغییرات روی فیلم ، کار رو تموم و به سر انجام میرسونه . البته در تولید فیلم های سینمایی و سریال ها تدوینگر های زیادی وجود دارن و معمولا یک گروه هستن که هر کدوم کار های مشخصی رو انجام میدن که به سرعت تدوین فیلم کمک زیادی میکنه .
مهارت های مورد نیاز تدوینگر چیست ؟
مهارت های مورد نیاز یک تدوینگر نسبتا زیاد هست و یک تدوینگر باید چیز های مختلفی رو بدونه تا کار خودش رو به صورت عالی انجام بده ، مثلا یک تدوینگر باید با اصول زیبایی شناسی تدوین فیلم اشنا باشه ، اصلاح رنگ و نور رو بخوبی بلد باشه و مهم تر از همه اینها کار با نرم افزار تدوین رو به خوبی بلد باشه .
یکی دیگه از مهم ترین مهارت های تدوینگر اینه که بتونه حس فیلم رو به خوبی به مخاطب ارائه کنه .
چرا باید فیلم ها تدوین بشن ؟
جوابش خیلی ساده هست به خاطر اینکه بتونیم فیلم های با کیفیت تر و جذاب تر و در کل عالی تری رو داشته باشیم ، مثلا یک فیلم ممکنه در جایی گرفته شده باشه که رنگ محیطی اون سرد باشه و حال و هوای فیلم ما یک محیط گرم رو طلب کنه پس با یک اصلاح رنگ و نور خوب میتونیم این حال و هوا رو به ویدیو خودمون بدیم .
امید وارم از این مقاله تدوین فیلم چیست ؟ استفاده کرده باشین و مورد پسند شما بوده باشه اگر به دنیای تدوین و تدوینگری علاقه دارید حتما به دوره آموزش پریمیر از مقدماتی تا پیشرفته ره نگاشت سر بزنید .