نبود آموزش پریمیر و آموزش پریمیر رایگان مناسب در سطح اینترنت مشکلی بود که همیشه وجود داشت و راه حلی هم نمیشد براش پیدا کرد . اما حالا و در این مقاله قصد دارم به شما عزیزان این نرم افزار رو آموزش بدم ، پس تا اخر این مقاله با من باش ….😎
راستی آموزش های دیگه ای از پریمیر توی سایت داریم که حتما بهشون سر بزن .
آنچه در این مقاله میخوانید
پریمیر چیست ؟
نرم افزار پریمیر یکی از سری نرم افزار های شرکت ادوبی هستش که در زمینه ساخت نرم افزار های مختلف فعالیت میکنه ، این نرم افزار خیلی خفن به ما تو زمینه های تدوین و ادیت فیلم کمک زیادی کرده و تونسته طی سال هایی که معرفی شده خیلی در بین فیلم ساز ها معروف بشه و در کل میشه گفت ۹۸ درصد فیلم هایی که ساخته میشه توسط این نرم افزار تدوین میشه .
البته که نرم افزار پریمیر مخصوص ساخت فیلم های سینمایی و سریال نیست و میشه باهاش در زمینه تولید محتوا برای شبکه های اجتماعی کار های خیلی خفن و عالی رو ساخت .
خوب تا اینجا فهمیدیم پریمیر چیه ؟ حالا بریم ببینم چه ویژگی هایی داره
ویژگی های پریمیر
✔ سرعت بالا در تدوین و ویرایش فیلم
✔ راحتی در اجرای کار ها
✔ در اختیار گذاشتن امکان ویرایش و ویدیو ها و ترکیب اونها
✔ پشتیبانی از بیشتر فرمت های ویدیو وعکس
✔ امکان اضافه کردن زیر نویس به ویدیو ها
✔ ذخیره فیلم با کیفیت و فرمت دلخواه
✔ امکان ویرایش و ترکیب صداها
✔ ویرایش چندین پروژه به صورت همزمان
و….
خوب حالا که با ویژگی های پریمیر آشنا شدیم وقتشه که بریم سراغ اینکه چرا باید پریمیر را یاد بگیریم ؟ .
چرا باید پریمیر را یاد بگیریم ؟
خوب همونطور که گفتم اگر به تازگی به شغل تدوینگری میخواهید وارد بشید و یا تولید کننده محتوا هستید و تو زمینه های اینستاگرام و یوتیوب و یا حتی فیلم سازی مشغول هستید این نرم افزار خیلی به کارتون میاد . اگر فقط یه دلیل واسه یاد گرفتن این نرم افزار وجود داشته باشه جز تولید ویدیو های با کیفیت نمیتونه باشه ، چون با این نرم افزاره که میشه ویدیو هایی تولید کرد که باعث جلب نظر مخاطب و بالا بردن کیفیت کار بشه .
البته که این مقاله به تنهایی نمیتونه کارایی لازم رو برای شما داشته باشه و بهتره که دوره دوره آموزش پریمیر از مقدماتی تا پیشرفته ما رو بگذرونید تا یه تدوینگر و ادیتور حرفه ای بشید .
این هم یه آشنایی کلی با پریمیر حالا وقتشه که بریم آموزش پریمیر رو شروع کنیم .
آموزش پریمیر
بعد از نصب پریمیر حالا واردش میشیم و با این صفحه رو به رو میشم (البته این رو بگم که در این آموزش پریمیر از پریمیر ۲۰۱۹ استفاده کردم ولی هیچ فرقی با نسخه های بالاتر نداره و فقط یکسری جزییات ریز تغییر کرده که مهم نیست )
سمت راست پروژه هایی هست که قبلا روی اون کار کردید و یا در حال کار روی اون هستید رو نمایش میده .
سمت چپ اما دوتا گزینه داره
New project : برای ایجاد پروژه جدید هست
Open Project : برای باز کردن پروژه هایی هست که روی سیستم تون موجوده و میخواید بازش کنین ویرایشش کنید
شروع کار
خوب پس برای کسی که تازه میخواد کار رو شروع کنه باید کدوم گزینه رو بزنه ؟ افرین New project
بعد از زدن روی این گزینه یه پنجره جدید به این صورت براتون باز میشه که در شروع ایجاد پروژه باید یکسری تنظیمات رو انجام بدین .
دوتا چیز که خیلی تو این پنجره مهمه قسمت name و قسمت location هست که حتما باید بهش توجه کنید .
قسمت name به این خاطر مهمه که اسم پروژه رو اینجا مینوسید و شناسه شناخت و پیدا کردن پروژه شما هستش ، پس حتما روی انتخاب اسم دقت کنید
قسمت location هم خیلی مهمه و مکان ذخیره شدن پروژه شما رو مشخص میکنه ، حتما سعی کنین یه مکان مشخص برای ذخیره پروژه هاتون داشته باشید که خدایی نکرده به مشکل بر نخورین .
اما گزینه های پاین تر که مشاهده میکنید خیلی تخصصی تره و لازم نیست که در ابتدا اون ها رو بلد باشید اما توی دوره مفصل راجبشون حرف زدم
بعد از انجام دادن این مرحله ها و زدن اوکی این صفحه براتون باز میشه که در نگاه اول برگاتون میریزه و با دقت بیشتر پرهاتون میریزه ، اما اصلا ازش نترسین خیلی ساکت و بی ازاره .
جدا از شوخی این محیط یکی از حرفه ترین محیط های کاری در بین تموم نرم افزار هست و خیلی خیلی میتونه به کارمون بیاد پس اگر موافقین بریم که باهاش اشنا بشیم .
همین اول کار بگم که این محیط برای من شخصی سازی شده هست و اگر تازه این نرم افزار رو نصب کردین و این محیط رو اینطور ندیدید اصلا غم نخورین برای اینکه میشه با چند تا حرکت ساده هر طور که باهاش راحتین این میحط رو بچینین در ادامه میگم براتون😁
پنل های کاربردی پریمیر
پنل های پریمیر در واقع جایی هستن که ما میتونیم پروژه خودمون رو توی اونها وارد کنیم و ویرایش کینم اما حالا بریم سراغ این پنل ها .
البته تو این آموزش رایگان پریمیر مقدمات و تا حدی پیشرفته رو بهتون توضیح میدیم 😉
پنل پروجکت یا Project در پریمیر
این پنل مهم ترین پنل پریمیر هست برای اینکه میتونیم از این این پنل فیلم ها یا ویدیو یا عکس و موزیک و .. رو که میخوایم ویراش کنیم رو وارد پریمیر کنیم . استفاده از این پنل خیلی راحته و سه تا روش داره
روش اول : اگر دوبار روی وسط این پنل کلیک کنید یه پنجره براتون باز میشه که میتونید فایل هاتون رو وارد کنید
روش دوم : اگر وسط این پنجره کلیک راست کنید یکم پایین تر import رو میبینید که با زدن روی اون باز هم میتونید فایل ها رو وارد کنین
روش سوم : روش سوم هم خیلی راحته فایل مورد نظرتون رو از توی پوشه ای که داره تلپ میندازین توی قسمت پروجکت و تمام .
پنل تایم لاین یا Timeline در پریمیر
خوب بعد از وارد کردن فایل هامون به پریمیر حالا وقتشه که اون رو ویرایش کنیم برای اینکار باید اون فیلم یا هرچی که هست رو با استفاده از درگ اند دراپ کردن (گرفتن و انداختن) بندازیم توی تایم لاین ، بعد از قرار گرفتن فایل هامون توی تایم لاین میتونیم با استفاده از یکسری افکت ها و چیز های دیگه اون رو ویرایش کنیم که فعلا باهاش کاری نداریم .
پنل پروگرام یا Program در پریمیر
حتما دیدید که بعد از وارد کردن فایلمون به تایم لاین یهو یه پنل اون بالا با عکس فایلمون روشن شد ، قبل از ترسیدن باید بگم که این پنل پروگرام هست که به ما هر تغییری رو که روی فایلمون که توی تایم لاین هست میدیم رو به ما نمایش میده البته این پنل یکسری تنظیمات تخصصی و یه پنل سورس هم داره که توی دوره آموزش پریمیر از مقدماتی تا پیشرفته به صورت کامل توضیح دادم .
پنل افکت یا Effects در پریمیر
این پنل خیلی خیلی کاربردی که در گوشه محیط پریمیر قرار داره میتونه یه ویدیو ساده رو زیر و رو کنه ، حتما میپرسید چرااا؟ چون با پریست ها و افکت ها و ترنزیشن هایی که پریمیر در اختیار ما قرار داده میتونیم کار های فوق العادی رو انجام بدیم .
البته این چیز هایی که گفتم در حال اولیه پریمیر زیاد چیز خاصی نداره اما با نصب پریست و یا افکت و ترنزیشن های مختلف میتونید چیز های خیلی خوبی رو به پریمیر خودتون اضافه کنین .
برای استفاده از افکت ها یا پریست ها و ترنزیشن ها هم فقط کافیه توی پوشه ها برین و اون رو بگیرین و بندازین روی فایلی که دارید ، البته این رو هم بگم اشتباهی افک موزیک رو ندازین روی ویدیو یا افکت ویدیو رو نندازین روی موزیک
پنل افکت کنترل یا Effect controls در پریمیر
این پنل هم خیلی خیلی مهمه با استفاده از این پنل می تونید پوزیشن یا همون موقعیت عکس و فیلم تون رو عوض کنید مثلا به چپ و راست یا بالا و پایین ببرید ، یا میتونید سایز عکس و فیلم رو کنترل کنید و بزرگ و کوچکش کنین ، یا میتونید مقدار وضوح فیلم و عکس رو کنترل کنین و در آخر هم میشه به عکس و فیلم چرخش داد .
پنل ابزار ها
اگر دقت کرده باشین کنار پنل تایم لاین یه پنل کوچک قرار داره که یکسری ایکون داخلش هست . توی نگاه اول چیز خاصی به نظر نمیان ولی در اصل کار ما با این ها پیش میره حالا بریم برای معرفی چند تا از پر کاربرد ترین هاشون .
Selection Tool : اولین ایکون همین سلکشن تول هست که به عنوان اچار فرانسه عمل میکنه و حسابی کمک میکنه و میتونه به ما در سلکت کردن و جا به شدن توی پنل ها رو برای ما انجام بده
Razor Tool : چهارمین ایکون همون ابزار کات زدن هست که باهاش مبشه فیلم رو کات زد و یا به زبان عادی جدا کرد
Pen Tool: ششمین ایکون ابزار پن هست که میتونیم باهاش شکل های هندسی رو بکشیم و ….
type Tool : اخرین ابزار هم ابزار تایپ هست که با استفاده از این ابزار میتونیم در پریمیر تایپ کنیم و بنویسیم (تنظیمات متن هم وقتی که ایجادش کردین توی افکت کنترل باز میشه )
شخصی سازی محیط پریمیر
برای شخصی سازی محیط پریمیر هیچ کار خواصی لازم نیست انجام بدین و فقط با یه درگ اند دراپ و یا حتی عوض کردن طول و عرض پنل ها میشه اون رو شخصی سازی کرد ، برای اینکار رو اسم یه پنل کلیک میکنید و نگه میدارید بعد از اون هم جابه جا میکنید به همین راحتی
خوب تا اینجا چیز هایی که برای شروع و مقدمات پریمیر لازم داشتید رو کامل براتون توضیح دادم اگر سوالی داشتید حتما توی قسمت کامنت ها بپرسید که جواب بدم بهتون راستی حتما دوره کامل و جامع ای تهیه کنین تا بتونید این نرم افزار رو به طور حرفه ای یاد بگیرید ، دوره آموزش پریمیر از مقدماتی تا پیشرفته ره نگاشت رو خیلی بهتون پیشنهاد میکنم که میتونید به خوبی این نرم افزار رو یاد بگیرید و حرفه ای بشید .
برای دیدن آموزش های بیشتر به دسته پریمیر ره نگاشت حتما مراجعه کنید .